NAVODILO ZA MONTAŽO PANEL montaža na lesene letve  rezanje z vbodno žago  montaža z žeblji    montaža s sponkačem  montaža s sponkačem  
montaža na lepilo  montaža na lepilo


          
 

 

 

   

Panele lahko montiramo na vse podlage (gips plošče, zidak, betonske podlage, ometane ali neometane stene ali stropove, lesene podlage..). Panele lahko režemo z krožno žago, vbodno žago, ročno žago za les ali železo in z olfa nožem.
Panele lahko montiramo na sledeče načine :
1.Postavimo lesene letve 20x50mm pravokotno na smer polaganja panel v razmaku 50cm. Lahko montiramo tudi na spuščen strop narejen iz  profilov pocinkane pločevine (kot podkonstrukcija za gips plošče) ali lesena podkonstrukcija.
Panelo postavimo naravnost (uporabi vodno tehtnico) ter jo pričvrstimo :
a. z žebljički dolžine 15-20mm
b. z vijaki dolžine 15mm
c. s sponkami

2. Lahko jih položimo na lepilo na vodni osnovi (lepilo za keramiko..) . Najprej z zobato lopatico 2-3 mm namažemo podlago ter nanjo pritisnemo panelo. Odvečno lepilo, ki pogleda izpod panele odstranimo.

3. Možno je tudi, da po hrbtni strani panele točkovno nanesete nevtralno silikonsko  lepilo, ter panelo pritisnete ob podlago. Ta način se uporablja za krajše dolžine (do 1.5m) polaganja na steno.Npr. med pultom in omaricami v kuhinji

Uporaba zaključnih profilov :
1. Zaključni profil uporabimo za zaključek oz. začetek polaganja panel proti steni ali stropu.

 

2.Multifunkcijski profil se uporablja pri zaključku zunanjega ali notranjega kota oz. prehoda stena-strop.Dobavljiv je v 6 barvah.

 

3.Vmesni H-profil se uporablja pri prehodih , kjer prehajamo od polaganja iz vertikale v horizontalo panel  ali pa kjer moramo panele zaporedoma položiti, da dobimo zadostno dolžino.

 

4. Kotni profil se uporablja pri zaključku stene s stropom.

 

5.Univerzalni vogalnik se lahko uporabi za zaključek notranjega in zunanjega kota.

 

Oglejte si še montažo panel na videoposnetku :
1. Montaža z žeblji   2474KB
2. Montaža na lepilo 1624KB
3. Montaža na strop 1912KB
    4. Montaža s sponkami 2152KB
    5. primeri izvedbe panel 1096KB
Za ogled potrebujete predvajalnik WMV posnetkov. Naložite si ga lahko na windows.jpg (2223 bytes)
ZAPRI OKNO